Finale ronde!

Finale ronde!

24 januari 2020 Laatste nieuws 0

Hoera, Super COOL! heeft de finaleronde bereikt bij de verkiezing voor de Appeltjes van Oranje. De verkiezing is een initiatief van het Oranje Fonds.

Tijdens een spannende finaledag werden afgelopen donderdag de twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2020 bekendgemaakt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.


Samen

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2020 is ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen staan dit jaar volledig in het teken van projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven, ook als het moeilijk wordt. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Super COOL
Super COOL is een sportmaatjes project voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Elke week sporten deelnemers en vrijwilligers samen, niet alleen om fitter te worden maar juist om er ook bij te horen. Bij Super COOL kan én mag iedereen mee doen. Naast Almere is Super COOL inmiddels ook actief in Zeewolde, Lelystad, Dronten en NOP en binnenkort sluit ook Urk aan.

Vrijwilligers
De organisatie kan rekenen op enthousiaste betrokken vrijwilligers die er elke week bij zijn en/of bij diverse sportevenementen maatje zijn. Maar ook Rabobank Almere, Facilicom en Leoclub Almere hebben zich aan het project verbonden. Bij elk evenement zijn vrijwilligers van deze organisaties aanwezig.